Beleef kunst met Mieke!

REACTIES

“Ik vind dat Mieke met haar interactieve manier van kunst beleven een prachtige middag neerzet. Mensen, vaak met dementie, worden op een speciale manier uitgedaagd!" Nina van Rheenen, participatie coach De Buitenhof, Amsterdam-Buitenveldert

“Mieke, wij willen jou nooit meer kwijt...!" Monique Groenendaal, Coördinator De Klinker, Amsterdam

LEES MEER

Beleef kunst met Mieke!
Kunstlezingen en Workshops voor (kwetsbare) ouderen en mensen met dementie

Sinds Corona waren uitstapjes naar musea voor kwetsbare ouderen vaak lastig te organiseren. Mijn kunstlezingen en workshops zijn dan ook uitvoerbaar op locatie, bijvoorbeeld in woon- en zorginstellingen. Als rondleider en workshopdocent in o.a. Het Rijksmuseum en Museum het Rembrandthuis heb ik jarenlange ervaring opgebouwd én het specialisme ontwikkeld om te werken met deze doelgroep. Uiteraard heb ik als beeldend kunstenaar ook veel kennis en expertise op beeldend gebied. Bij zowel de kunstlezing als bij de workshop staat de beleving voorop en iedereen doet ertoe!

Bij de kunstlezingen volg ik de 'Onvergetelijk' methodiek, speciaal ontwikkeld voor mensen met dementie of geheugen problematiek.
Er wordt naar kunstwerken gekeken en er is veel interactie. Iedereen wordt gezien, gehoord en uitgedaagd. Door de gesprekken leren deelnemers elkaar (beter) kennen en is er ruimte voor ieders unieke manier van associeren en kijken.
De workshops zijn een mooie aanvulling op de lezingen: ze volgen dezelfde thema's maar brengen door het actieve aspect een extra uitdaging.

Het aanbod van Beleef kunst met Mieke! is voor álle betrokkenen onvergetelijk!

Kunstlezingen en workshops voor (kwetsbare) ouderen en mensen met dementie