Beleef Kunst met Mieke! – Kunstlezingen op locatie

REACTIES

"Mieke: Peter en ik genoten van jouw prachtige lezing in Amsterdam: zo persoonlijk, zo interessant en levendig... Dit smaakt naar meer! Wij willen je graag blijven volgen. Ik heb in mijn leven heel veel kunstgeschiedenis- lessen gevolgd maar samen met Robert Uterwijk blijft jij in mijn geheugen gegrift als de meest bijzondere en meest begaafte! Blijf je eigen weg volgen, je doet het echt geweldig!" Peter en Bep van den Eijnden, Bussum

"De Pride Kunstlezing in onze Buurtruimte De Nieuwe Reiger was fantastisch; Mieke heeft originele vragen om interactief en vanuit inclusiviteit de lhbtqia+ kunst te benaderen. Onze gasten waren zeer enthousiast" Peggy Pieters, Amsterdam

"Wat een cadeau deze lezing! Grote klasse als je zoiets kunt vertellen en presenteren!" Herman van Bleisem, Hoorn

"Met een grote kennis van zaken en een onvermoeibaar enthousiasme weet Mieke Marx jong en oud mee te nemen in de wonderlijke wereld van de kunst. Het is echt heel inspirerend om te zien hoe ze kunstwerken uit allerlei periodes met elkaar verbindt en alle toehoorders op een heel natuurlijke wijze in de gesprekken betrekt. Iedereen wordt altijd blij van haar sprankelende lezingen." Suzan Drummen, Amsterdam

"Ook al weet je al veel van Kunst en kunstgeschiedenis, bij de kunstlezingen van Mieke krijg je nieuwe verrassende inzichten en raak je persoonlijk betrokken" Jean Blaauw, Kortenhoef

LEES MEER Beleef kunst met Mieke
Kunstlezing op locatie

Wellicht denkt u: kunst? saai! intellectueel! elitair! Wat is het nut?..... Dát zijn echter grote misvattingen die ik geheel zal ontkrachten in mijn gepassioneerde, interactieve kunstlezing, een belevenis op (uw) locatie!

In deze lezing gaan we nu eens niet uit van één kunststroming of één bepaald tijdsgewricht maar kies ik één thema als kapstok waaraan ik zeer uiteenlopende kunstwerken ophang; dat maakt het verrassend, interessant en goed navolgbaar.
Thema's als Liefde, Verlangen, Kwetsbaarheid, 'Het speelse in de kunst', 'Dít ben ik, dát ben jij' of 'Kunst en muziek' passeren de revue. Kunst uit de oudheid wordt afgewisseld met een hedendaags videowerk, een zelfportret van de vermoeide oude Rembrandt met een jaren '70 huilfilmpje van de kunstenaar Bas Jan Ader....

Er valt niet alleen veel te beleven, er ontstaan ook onorthodoxe kruisbestuivingen. En juist dáár gaan de gesprekken over: welke gelijkenissen zien we, welke verschillen, welke link kunnen we leggen naar onze eigen beleving, wat kunnen we nog meer ontdekken....

Ik wil met mijn kunstlezingen het plezier in het kijken naar- en beleven van kunst aanwakkeren. En stiekem hoop ik dat de liefde voor kunst bij alle deelnemers (nóg meer) groeit!

Wat? Verrassende, bevlogen en inhoudelijk zeer gedegen, interactieve, kunstlezingen geprojecteerd op locatie

Voor wie?  Iedereen die geïnteresseerd is om met een frisse blik naar kunst te kijken uit alle tijden, daar met elkaar van te leren en ervan te genieten!

Voor wie nog méér? Kwetsbare ouderen en mensen met dementie of mensen met niet-aangeboren hersenletsel, op maat gemaakt. Ik maak in deze rondleidingen gebruik van de ‘Onvergetelijk methodiek’, speciaal ontwikkeld voor mensen met dementie of geheugenproblematiek.

Specialismes? Jazeker! VTS (Visual Thinking Strategies), Visual Thinking, De Onvergetelijk methodiek (voor mensen met dementie), ‘Filosoferen doe je zo!’, filosoferen met kinderen (Stichting denkraam)

Door wie? Door Mieke Marx: gepassioneerd beeldend kunstenaar, kunstdocent én rondleider/museumdocent (Het Rijksmuseum, Museum Het Rembrandthuis, H’art Museum Amsterdam)

“Mieke: Peter en ik genoten van jouw prachtige lezing in Amsterdam: zo persoonlijk, zo interessant en levendig… Dit smaakt naar meer! Wij willen je graag blijven volgen. Ik heb in mijn leven heel veel kunstgeschiedenis-lessen gevolgd maar samen met Robert Uterwijk blijft jij in mijn geheugen gegrift als de meest bijzondere en meest begaafte! Blijf je eigen weg volgen, je doet het echt geweldig!”
Peter en Bep van den Eijnden, Bussum

“De Pride Kunstlezing in onze Buurtruimte De Nieuwe Reiger was fantastisch; Mieke heeft originele vragen om interactief en vanuit inclusiviteit de lhbtqia+ kunst te benaderen. Onze gasten waren zeer enthousiast”
Peggy Pieters, Amsterdam

“Wat een cadeau deze lezing! Grote klasse als je zoiets kunt vertellen en presenteren!”
Herman van Bleisem, Hoorn

“Met een grote kennis van zaken en een onvermoeibaar enthousiasme weet Mieke Marx jong en oud mee te nemen in de wonderlijke wereld van de kunst. Het is echt heel inspirerend om te zien hoe ze kunstwerken uit allerlei periodes met elkaar verbindt en alle toehoorders op een heel natuurlijke wijze in de gesprekken betrekt. Iedereen wordt altijd blij van haar sprankelende lezingen.”
Suzan Drummen, Amsterdam

“Ook al weet je al veel van Kunst en kunstgeschiedenis, bij de kunstlezingen van Mieke krijg je nieuwe verrassende inzichten en raak je persoonlijk betrokken.”
Jean Blaauw, Kortenhoef