Werk – Evenwichtskunstenaar – Kunst op de koffie Arnhem

LEES MEER

EVENWICHTSKUNSTENAAR (!)

Een in lappen en lagen vilt gehuld zittende beeld. Een plomp object. Een verstild beeld dat lijkt te wachten of rusten. Binnen de setting van een klassiek ingericht woonhuis, voor het in situ project ‘kunst op de koffie’, Arnhem, een brutale, humoristische en dwarse sta in de weg.
Door brede stokken bovenop het beeld te laten balanceren vestigde het nog sterker de aandacht op zichzelf, zeker ten opzichte van het concurrerende klassieke meubilair in de woonkamer. Maar ook blokkeerde het daarmee de doorgang van de kamer en suite. Zo speelde het plomp en onbeholpen het spel van de Evenwichtskunstenaar.

EVENWICHTSKUNSTENAAR (!I)

In een klein houten schuurtje vol oud speelgoed en andere afgedankte spullen plaatste ik een vreemdsoortig bloem-achtig object op muur en vloer. In de daartussen gehangen dikke vilten lap lijkt een vaag silhouet van een kind zichtbaar. Het vilt is bobbelig, rafelig, gekrompen en ietwat verfomfaaid. Het vervreemdende geheel lijkt wat 'out of place'. Het figuurtje wiegt ogenschijnlijk wat heen en weer en balanceert, als een echte evenwichtskunstenaar, tussen het oude speelgoed en de andere 'vergeten' spullen.